Newsletter Help

Become a KPR member, and enjoy cheaper prices immediately. Register here.

Delivery to 24 countries is now much cheaper. Click here to learn about new shipping fees to your country.

КПР е службено основан 2000-та година во Словачка- Европа, иако уште од 1998 вршиме набавка на растенија од целиот свет.

Нашата основна цел е обединувањето на одгледувачите на растенија од целиот свет, со најразлични интереси и креирање на голема база на податоци на семиња и растенија (Банка на семиња и растенија на КПР) од целиот свет.

Во моментов имаме 6 основни ограноци (Словачка, Чешка, Австралија, Индиа, Тајланд, Јужна Африка и Танзанија) и преку 200 соработници и колекционери на семиња од целиот свет.

Денес сме во можност да собереме и доставиме преку 10 000 видови на растенија од целиот свет.

Ако барате било кој растителен вид, вие сте на вистинското место. Иако сите растенија не се во нашите колекции, нашата понуда секојдневно се проширува, чекор по чекор, семка по семка, растеније по растеније. Веруваме дека наскоро ќе можеме да доставиме (скоро) се.

Преку 10 000 видови на семиња и растенија од целиот свет на продажба - палми, цикаси, грмушки и дрва отпорни на мраз, егзотични грмушки и дрва, кактуси и сукуленти, месојадни растенија, едногодишни растенија, повеќегодишни растенија, цвеќе, трајни растенија, билки, украсни треви, зеленчуци, овошје и друго.


Ја додадовте оваа стока во Вашата корпа.